Wymiana Warriors - Kings

Awatar użytkownika
Mazi_24
Wymiana Warriors - Kings

Post autor: Mazi_24 » 15 gru 2025, 19:19

Warriors oddają, a Kings przyjmują:

- Myles Turner $ 17 591 660 BR
- Trayce Jackson-Davis $ 6 935 000 -> $ 6 570 000 BR

Łącznie: $ 24 526 660

Kings oddają, a Warriors przyjmują:

- Lebron James $ 19 845 000 -> $ 19 845 000 EBR
- Andre Drummond $ 2 500 000 -> $ 2 500 000 BR
- Day'Ron Sharpe $ 2 000 000

Łącznie: $ 24 345 000

Kasa się zgadza zgodnie z zasadą 125% + $ 100.000. Dodatkowo informuję, że zaraz Wooden ma wrzucić na forum deal z Wilsonem, gdzie Wilson zejdzie z kasy ok. 2 baniek i będzie mniej więcej tyle pod HC więc spokojnie ten nasz deal tutaj też przejdzie, jak komisz zatwierdzi tamten.

Uzasadnienie: Oczywiście dalej ryzykuję i biorę LBJa, który za rok może już nie grać ale chuj tam. Biorę też Drummonda, co jest dla mnie szczególnie istotne bo będzie dla mnie back upem dla Embiida, (mam też w składzie i Bonę, czyli pełne zabezpieczenie ;) ) Do tego dokładam Sharpe'a, który może wypalić w dalszej części sezonu. Przy okazji pozbywam się 2-letniego kontraktu Jacksona-Davisa, który mnie uwierał, no i bez żadnych skrupułów pozbywam się fatalnego jak na razie Turnera, tym bardziej, że mam w składzie mocarnego rim protectora Jaya Huffa i bloków mi nie powinno zabraknąć.

Awatar użytkownika
wilson44
Re: Wymiana Warriors - Kings

Post autor: wilson44 » 15 gru 2025, 19:45

Witam, potwierdzam wymianę i oddaje głos moim profesjonalnym pracownikom, którzy dopięli całość operacji.

1. Prezes/Dyrektor Generalny (CEO) – Peja Stojaković:

"Dzisiejsza decyzja o wymianie LeBrona Jamesa, Andre Drummonda i Day'Rona Sharpe'a to nie emocje, lecz chłodna kalkulacja strategiczna. Nasza wizja jest długoterminowa i wymagała od nas wymiany aktywów o malejącej wartości rynkowej na filar naszej przyszłości.
Pozyskaliśmy Mylesa Turnera, który jest obecnie w szczycie formy i – co kluczowe – posiadamy do niego pełne Prawa Birda. To zapewnia nam finansową kontrolę i możliwość utrzymania go jako centralnego punktu obrony na lata, bez marnowania cennego cap space. Zwalniamy jednocześnie produkcję weteranów, co jest niezbędne do maksymalizacji naszych szans na wysokie picki w nadchodzących draftach i efektywnego tankowania. Działamy w imię kapitału i przyszłych zwycięstw."

2. Dyrektor ds. Koszykówki (General Manager - GM) – Vlade Divac:

"To jest dzień, w którym definiujemy nową tożsamość naszego zespołu. Dziękujemy naszym weteranom, ale teraz skupiamy się na młodości i specyficznych, rzadkich talentach.
Z Mylesem Turnerem pozyskujemy jednego z najlepszych dwustronnych centrów w NBA o talencie nie mniejszym niż Marvin Bagley. Jest on elitarnym obrońcą obręczy i jednocześnie świetnie rzuca za trzy, co idealnie pasuje do nowoczesnej gry. Turner staje się pierwszym, nienaruszalnym filarem naszej nowej drużyny. Pozyskujemy również Trayce'a Jacksona-Davisa – młodego gracza na tanim kontrakcie z potencjałem. Nasza przebudowa zaczyna się od obrony i kontroli pod koszem. Nie idziemy na skróty – budujemy od fundamentów."

Awatar użytkownika
matbabiarz
Administrator
Re: Wymiana Warriors - Kings

Post autor: matbabiarz » 16 gru 2025, 21:17

Potwierdzam.

ODPOWIEDZ