Wymiana Warriors - Kings
Wymiana Warriors - Kings
Warriors oddają, a Kings przyjmują:
- Walker Kessler $ 17 445 409 BR
- Yves Missi $ 3 325 000 -> ($ 3 150 000) TO E-BR/BR
Łącznie: $ 20 770 409
Kings oddają, a Warriors przyjmują:
- Myles Turner $ 16 591 660 BR
Łącznie: $ 16 591 660
Kasa się zgadza zgodnie niemal co do centa z zasadą 125% + $ 100.000.
Uzasadnienie: Nie chce się poddawać, a do końca sezonu straciłem Kesslera, więc musiałem coś wymyślić, padło na Turnera. Wiem że tracę na tym dealu no ale pechowa kontuzja i co zrobić, a w mojej sytuacji nie mam na co czekać tylko walczyć bo picków brak.
- Walker Kessler $ 17 445 409 BR
- Yves Missi $ 3 325 000 -> ($ 3 150 000) TO E-BR/BR
Łącznie: $ 20 770 409
Kings oddają, a Warriors przyjmują:
- Myles Turner $ 16 591 660 BR
Łącznie: $ 16 591 660
Kasa się zgadza zgodnie niemal co do centa z zasadą 125% + $ 100.000.
Uzasadnienie: Nie chce się poddawać, a do końca sezonu straciłem Kesslera, więc musiałem coś wymyślić, padło na Turnera. Wiem że tracę na tym dealu no ale pechowa kontuzja i co zrobić, a w mojej sytuacji nie mam na co czekać tylko walczyć bo picków brak.
Re: Wymiana Warriors - Kings
Potwierdzam deal. Uzasadnienie poniżej:
1. Profil zawodników
Myles Turner
Stabilny, ale raczej już „wiadomo, kim jest” — solidny shot blocker i floor spacer.
Statystycznie nie ma już dużego pola do wzrostu.
Jego wartość fantasy często zależy od rzutów za 3 i bloków, które mogą być niestabilne w zależności od roli.
W formacie dynasty to zawodnik „win-now”, nie „asset przyszłości”.
Walker Kessler
Choć ma kontuzję, jego profil to elite rim protector z potencjałem top-10 centra w fantasy (FG%, bloki, zbiórki).
Ma zaledwie 23 lata i sporo czasu na rozwój.
Utah będzie prawdopodobnie budować wokół młodych, więc powinien mieć rolę startera i długą smycz.
Dla drużyny tankującej – idealny typ zawodnika do „trzymania na później”.
Yves Missi
Jeszcze surowy, ale ma ciekawe narzędzia: atletyzm, mobilność, obrona pick and rolla.
Jeśli dostanie szansę może być kolejnym tanim shot-blockerem.
W dynasty to czysty „loteryjny bilet” – może nic, ale może też niespodziewany breakout za 1-2 sezony.
3. Wartość długoterminowa i upside
W dynasty nie chodzi o to, żeby wygrać w tym roku — chodzi o to, żeby mieć skład gotowy na dominację za 2-3 lata.
Ta wymiana daje mi:
Młodszy wiek na pozycji centra.
Zawodnika (Kessler), który ma potencjał fantasy większy niż Turner w prime.
Młody asset (Missi), który może wystrzelić lub być użyty w przyszłych wymianach.
4. Zarządzanie ryzykiem
Ryzyko: Kessler się nie odbuduje po kontuzji → tracę chwilowo wartość.
Nagroda: wraca do formy sprzed kontuzji i staje się top-30 graczem dynasty.
W kontekście tankowania to asymetryczne ryzyko z dużym potencjałem zysku – idealny moment na przejęcie Kesslera, gdy jego wartość jest obniżona.
Stabilny, ale raczej już „wiadomo, kim jest” — solidny shot blocker i floor spacer.
Statystycznie nie ma już dużego pola do wzrostu.
Jego wartość fantasy często zależy od rzutów za 3 i bloków, które mogą być niestabilne w zależności od roli.
W formacie dynasty to zawodnik „win-now”, nie „asset przyszłości”.
Choć ma kontuzję, jego profil to elite rim protector z potencjałem top-10 centra w fantasy (FG%, bloki, zbiórki).
Ma zaledwie 23 lata i sporo czasu na rozwój.
Utah będzie prawdopodobnie budować wokół młodych, więc powinien mieć rolę startera i długą smycz.
Dla drużyny tankującej – idealny typ zawodnika do „trzymania na później”.
Jeszcze surowy, ale ma ciekawe narzędzia: atletyzm, mobilność, obrona pick and rolla.
Jeśli dostanie szansę może być kolejnym tanim shot-blockerem.
W dynasty to czysty „loteryjny bilet” – może nic, ale może też niespodziewany breakout za 1-2 sezony.
W dynasty nie chodzi o to, żeby wygrać w tym roku — chodzi o to, żeby mieć skład gotowy na dominację za 2-3 lata.
Ta wymiana daje mi:
Młodszy wiek na pozycji centra.
Zawodnika (Kessler), który ma potencjał fantasy większy niż Turner w prime.
Młody asset (Missi), który może wystrzelić lub być użyty w przyszłych wymianach.
Ryzyko: Kessler się nie odbuduje po kontuzji → tracę chwilowo wartość.
Nagroda: wraca do formy sprzed kontuzji i staje się top-30 graczem dynasty.
W kontekście tankowania to asymetryczne ryzyko z dużym potencjałem zysku – idealny moment na przejęcie Kesslera, gdy jego wartość jest obniżona.
- matbabiarz
- Administrator
Re: Wymiana Warriors - Kings
Potwierdzam.